Home
Johanna Hendrika’s website
Verder
Langs Duitse en Deense eilanden - een zeiltocht door heden en verleden
2013
park is ingericht in de Engelse landschapsstijl. Deze stijl kenmerkt zich door een romantische visie op der natuur, in de vorm van een glooiend landschap met een grote verscheidenheid aan soorten beplanting, kronkelende paden en waterpartijen. Het kasteel sluit met een mengeling van stijlen en vormen, een rieten boerderijdak, maar voorzien van een dakruiter, en een ingangspartij met een zuilengalerij, aan bij de romantische tuinstijl. De bijgebouwen zijn van een speelse architectuur, een Chinees paviljoen, een Zwitsers boerderijtje en Noors huis als gastenverblijf, met daarin o.a. een in Pompejaanse stijl ingerichte kamer. Op Liselund kunt je uren rondwandelen.
Terug
Boven v.l.n.r.: twee kerkjes op het eiland Mön. Het kerkje links heeft originele middeleeuwse kalkschilderingen. Linksonder: het koninklijke jacht Dannebrog voor de haven van Harbölle.
eiland Hij hoopt dat we nog eens terugkomen. Juliette, een oude collega, heeft hier een vakantiehuisje gehuurd. We gaan er 's morgens op de koffie en maken met haar een rondrit over het eiland. Mön heeft een prachtig glooiend landschap met een afwisseling van open land en bossages. We bezoeken onder andere de kerk van Fanefjord, met bijzondere laatmiddeleeuwse kalkschilderingen. Een hoogtepunt van de excursie is het park en kasteel Liselund, eind achttiende eeuw aangelegd door Antoine Bosc de la Calmette en zijn vrouw Elizabeth Iselin, Denen van Portugese afkomst. Het enorme
Rechts: in het lustslot Liselund is met een boerderijdag en een zuilengalerij een mengeling van stijlen te zien.