Home
Johanna Hendrika’s website
Verder Terug
omringende drooggevallen landschap. ´s Middags steekt er een stevige wind op en we slingeren flink achter ons anker. De stroom duwt de Johanna Hendrika af en toe recht tegen de wind in, maar bij vlagen worden we weer de andere kant op gestuwd. We besluiten om ´s avonds te vertrekken. Het is zestig mijl naar Edinburgh, de volgende haven die we aandoen. Als we rond acht uur vertrekken, zullen we daar de volgende morgen tegen zessen arriveren. De westelijke wind onderweg is zeer wisselend. Als we vertrekken is deze bijna
Naderhand valt de wind weer weg om daarna weer even hard terug te komen. De motor gaat aan en uit en de zeilen moeten voortduren bijgesteld worden. In de Firth of Forth laat de wind het geheel afweten en verdwijnt het zicht af en toe achter regensluiers. Om acht uur motoren we de haven van Granton binnen, Edinburghs dichtstbijzijnde jachthaven.
weggevallen; we varen het eerste stuk op de motor. Als na een kleine twee uur de wind opsteekt gaat eerst de genua erbij, maar als de wind blijft doorzetten wordt ook het grootzeil erbij gezet en gaat de motor uit. Na een uurtje staat er al een dikke windkracht vijf. In vlagen lopen we ruim acht knoop.
Langs de Engelse en Schotse oostkust
2012
Holy Island: nieuwgierige zeehonden, de droogvallende baai bij het dorp en de kom waar kieljachten kunnen ankeren.